blank

Efter allmänna intryck, teknisk information om batteritid är det dags att kasta sig över det nya iPhone 12 Pro Max faktiskt är – en kamera. Det sitter nya hårdvara under skalet, En större bildsensorn och iPhone 12 Pro Max har linser med större omgång än föregångaren. Detta är Apples kamera-mobil så frågan är – kan Apple leverera?

Vi kastar oss över matbilder, bilder i dåligt ljus direkt därför att det här iPhone 12 Max Pro ska vara bättre. Först en bild tagen med iPhone 11 Pro Max.

iPhone 11 Pro Max

blank

Titta och bedöm speciellt i de mörka områdena. Bilden är tagen från ett fönster, en bit upp, ned mot en parkering med enbart gatubelysning som ljuskällor.

iPhone 12 Pro Max

Jämför nu med samma motiv fotograferad med iPhone 12 Pro Max:

blank

Skillnaden är tydligt, för att inte säga mycket tydlig skulle jag säga men då har jag mina fotograf-ögon påkopplade. I de svarta områdena så finns objekt, detaljer i bilden tagen med iPhone 12 Pro Max där iPhone 11 Pro Max sotar igen och det blir i det närmaste helt svart.

Där det är svart i bilden tagen med iPhone 11 Pro Max finns det detaljer för att uttrycka det enkelt vilket betyder att iPhone 12 Pro Max klarar att hantera sämre ljus med ett högre, bättre omfång av detaljer – ett bredare spektra. Det syn också i delen med gräsmatta. Delen som är ljus, där du kan se detaljer är större i bild nummer 2 (iPhone 12 Pro Max).

Mer märkbara

Ha också i minnet att skillnaderna blir alltmer märkbara ju mörkare det blir. Ju sämre ljus desto mer kommer du att märka att skillnaden och betydelsen av en större och bättre bild- ljussensor.

blank

iPhone 12 Pro Max har tre linser – en vidvinkel med högre vinkel än andra modeller och en telefotolins  med 2.5 x förstoring. Bilderna ovan är tagen med vidvinkel, standard och telefoto.

blank

Här har jag krupit nära, använt vidvinkel, för att visa på detaljupplösningen.

Summering

Det är inga stora dramatiska skillnader mellan iPhone 11 Pro Max och nya iPhone 12 Pro Max i vanligt, hyggligt ljus. Du har lite mer vidvinkel, lite mer telefoto vilket kan visa sig vara viktigt i vissa fotosituationer. iPhone 12 Pro Max kommer till sin rätt när ljuset sjunker och blir sämre – då kan du se skillnaden.

För mig som tar mycket bilder är skillnaden tillräcklig, så stor att jag betalar för den och detta är den huvudsakliga anledningen till att jag bytte iPhone – kameran.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x