blankDå och då dyker de upp, kapade konton på Twitter som tagits över av porrbottar. Alla konton följer samma mönster. De följer dig eller gillar något du har postat. Kontona är ibland privata men de uppmanar dig att läsa mer i informationen om kontot. Du bör blockera och kasta ut dem och Macken förklarar här varför.

Till att börja med så handlar det om att hålla rent bland dina följare. Det här är falska konton och ska Twitter någonsin komma tillrätta med falska, kapade konton så måste vi alla hjälpas åt. Dessutom kan de här kontona se vilka du har i ditt flöde, vilka listor du och andra finns med på vilket gör att problemet snabbt kan förvärras.

Blockera

Bottarna kan komma åt mer information om fler konton via ditt konto så blockera dem och om du orkar rapportera och blockera dem. Det senare kräver ett klick extra och jag blockerar dem för det mesta därför att det går snabbare. Jag blockerar även de konton som bara gillar något jag skrivit därför att jag vill bli av med kontona helt och hållet.

Kontrollerar du kontona så är det gamla, sannolikt övergivna konton. som nu kapats av porrbottar.
Städa ut dem och blockera alla så ökar möjligheten för att vi blir av med dem, permanent.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x