blank

Apple har gått med på att betala 113 miljoner dollar för det som fått namnet ”batterygate” – vilket betyder att då är tvisten över för den här gången.

”Batterygate” handlar om en funktion som ska spara batteriet i äldre telefoner och som kapar belastningstoppar, sänker telefonens kapacitet något för att telefonen inte ska krascha eller dra onormalt mycket batteri. Funktionen som sådan är i grunden till gagn för konsumenterna men Apple misslyckades kapitalt med att förmedla hur och varför funktionen infördes.

Apple’s approach ultimately left many users feeling as if the ”only way to get improved performance was to purchase a newer-model iPhone from Apple,” the Arizona complaint contends. As a result, the company relied on ”unfair and deceptive acts and practices” to boost its sales ”potentially by millions of devices per year,” according to Arizona’s attorney general.

Washington Post

Inget val

Dessutom gav Apple konsumenten inget val – installerades den aktuella uppdateringen av iOS (iPhone 6S och senare) så medförde det att telefonens prestanda också sänktes, tillfälligt och bara i bland förvisso men dock – prestandan kapades.

Investigators from 34 states and the District of Columbia, including Democratic and Republican attorneys general, joined the settlement. Apple declined comment for this story, and its agreement with the states does not require it to admit guilt. The company in 2018 tweaked its settings to make its battery-management practices clearer to users.

Washington Post


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x