blank

Dags att byta iPhone och du är lite osäker på vilken iPhone du ska välja – här är Magasin Mackens guide.

En guide blir vad du gör den till och du ska alltid utgå från dina egna krav – det du använder din iPhone till.

Fotografen och filmaren

Fotografen, den som tar mycket bilder och som även filmer en del med sin iPhone ska titta närmare på nya iPhone 12 Pro Max. Är det bilder du prioriterar så är detta kameramobilen. iPhone 12 Pro Max är också telefonen för dig som använder din iPhone till mycket, för att läsa, surfa runt, kommunicera och som använder telefonen som en bred kompletterande enhet till din dator. Läser du böcker så ryms mycket av en boksida i en iPhone 12 Pro Max och det är också en given iPhone för spelaren, den storspelande spelaren och då är det dataspel som avses. Det är en stor telefon och den är den största iPhone-modellen någonsin med sina 6.7-tum.

Den lite pryltokige nörden

Är det ny teknik, den senaste tekniken du är ute efter så är iPhone 12 Pro telefonen för dig. Här finns ens OLED-skärm, stöd för 5G tillsammans med den senaste hårdvaran. iPhone 12 pro är telefonen för dig som vill ha en riktigt bra kamera men som tycker att iPhone 12 Pro Max är lite för stor.

Liten och smidig

Vill du ha en iPhone som är ny, modern, avancerad men har svårt med storleken ny de senaste årens nya modeller så invänta iPhone 12 mini. Den modellen har en skärm på 5.4-tum och det är en liten mobil men med den senaste hårdvaran. iPhone 12 mini är en återgång till en tidigare design och formfaktor och det är en mobiltelefon som ryms i fickan.

Telefonen för de flesta

Telefonen för de allra flesta är iPhone 12. Det är volym-telefonen (ur säljsynpunkt) och den iPhone som räcker för flertalet, det stora flertalet. iPhone 12 är en smart kompromiss där hårdvara, kamera med mera ställts mot pris. Du får 5G och du får en OLED-skärm och du får klart anständiga och godkända linser (kameran).

RAM

Pro-modellerna har 6 MB RAM medan övriga modeller har 4 MB RAM. Det där behöver du i ärlighetens namn inte bry dig så mycket om. En iPhone har god, mycket god prestanda oavsett vilket men det säger sig självt att Pro-modellerna har lite bättre kapacitet än de övriga modellerna.

Lagring

64 GB lagringskapacitet kan snabbt bli för lite. Bilder och videor tar mer plats i och med att nya iPhone tar bilder och videro med en högre mängd data. Appar tenderar också till att ta alltmer plats så sammantaget rekommenderar jag 128 GB eller mer. Däremot ifrågasätter jag om någon verkligen behöver 512 GB lagringskapacitet. Det ska möjligen vara videofilmaren då.

Rekommendationen är alltså 128 GB eller mer där jag rekommenderar 256 GB om du väljer en av Pro-modellerna.

Färg

Slutligen färg – det får du välja helt själv efter eget tycker och smak. För egen del blir det en guld, en blå eller … Jag har förvisso beställt en blå men jag prioriterar att jag får min nya telefon snabbt (först) och det betyder att jag tar den färg som kommer – när min nya iPhone kommer.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x