blank

Så kom då till slut verkligheten ifatt även Donald Trump. En av hans nära medarbetare Hope Hicks har testat och befunnits vara smittad och efter visar det sig att även Trump och hustrun Melania har smittats av Covid-19.

Beskedet kommer med en månad kvar till det amerikanska valet och det får direkt stor påverkan på valkampanjen. Trump har ställt in alla påtagande tillsvidare.

Trump har tämligen konsekvent tonat ned riskerna med Covid-19 och han har, trots kritik, deltagit vid och arrangerat flera stora valmöten där social distans och ansiktsmasker inte varit ett krav. Donald Trump själv vägrade länge att bära mask och han har rest och flugit runt i USA utan några restriktioner till synes.

Kampanjmöte

Det finns uppgifter om att Hope Hicks fick symtom redan på onsdagen men trots det så reste Trump till New Jersey för ett kampanjmöte på torsdagen där han uppges ha haft möten, nära kontakter, med ett större antal människor. Några timmar efter det att Hope Hicks konstaterats att vara smittad kom beskedet att Trump och hustrun Melania också var smittade.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x