blank

Trump är “WYSIWYG” – det du ser är precis det du får. Han kommer inte att ändra på sig och förhoppningsvis kommer det till att leda till ett svidande valnederlag för republikanerna som nu får betala priset för att i fyra år ha ställt sig bakom en grälsjuk, narcissist med tydliga diktatoriska tendenser och uppfattningar.

Trump är ett stabilt geni som kan allt, som vet allt – när det passar honom, eller ska vi uttrycka det som att det är så han ser på sig själv. När han pressas, på punkten varför han inte tar avstånd från Vit Makt-rörelsen, rasister, fascister och nazister så vet han plötsligt ingenting eller väldigt lite om de grupper han får frågor om. Han vet däremot allt som är värt att veta on Antifa, vänsterrörelsen som han anklagar för snart sagt allt som sker ute på de amerikanska gatorna.

Väldigt lite

Han visste väldigt lite om högerextrema “Proud Boys” så i debatten med Joe Biden bad han dem att ta ett kliv tillbaka och vara beredda istället för att ta avstånd för de åsikter de står för. På en direkt fråga om varför Trump inte tar avstånd från QAnon så visste han plötsligt väldigt lite om den gruppen också och hans ursäkt för att flera hundra gånger indirekt ge QAnon sitt stöd så skyllde han på att det han postat på twitter var retweets.

Naturligtvis så vet Donald Trump att hans retweets uppfattas som ett stöd för det som står i inläggen. Han väljer att återpublicera, retweeta, inlägg från andra av samma skäl som vi andra gör det – vi tycker att det som skrivs är intressant, roligt, tankeväckande och vi tycker att andra ska få ta del av det också – så vi retweetar. Trump vet också att det är hans anhängare som han ger sitt stöd och han kan inte ens tvinga sig till att ta avstånd – inte ens om det handlar om våld, homofoba åsikter, rasistiska åsikter med mindre än att han styr över sina svar till att handla om vänstersidan. Det är klassisk “whataboutism” något Trump behärskar fullt ut.

Pandemin

I Trumps värld så har han och hans administration gjort allt som varit möjligt, mer än någon annan, för att skydda det amerikanska folket från Covid-19. Efter en vår med förnekanden, bortförklaringar, nedtoningar och direkta och uppenbara lögner kom en sommar med förklaringar om att Trump var världsmästare på att bekämpa pandemin. Bob Woodward avslöjade i sina samtal med Trump att Trump visste mycket väl att han ljög för det amerikanska folket och att han gjorde det fullt medvetet för att inte oroa aktiemarknaden i första hand, inte skada bilden av honom själv i andra hand och möjligen först i tredje hand – de människor som smittats.

Till dags dator har över 217 000 amerikaner dött i en pandemi som aldrig skulle drabba USA, som skulle försvinna av sig själv över sommaren och som om den drabbade USA aldrig skulle drabba eller döda mer ön högst 10-15 000 amerikaner.

Erkännande

Trump kommer aldrig se det vi andra ser. Han kommer inte att ändra sig och ännu mindre ens ta ett enda steg mot ett erkännande att han och hans administration kapital har misslyckats. Trumps bild av sig själv är att han är en oerhört framgångsrik affärsman som fick ett “litet lån” av sin far för att komma igång. Han kommer att fortsätta att hävda att han avlyssnades, olagligt av Barack Obama, att Hillary Clinton begått så allvarliga brott att hon förtjänar att kastas i fängelse och han kommer att fortsätta att hävda att alla av hans egna närmaste medarbetare som faktiskt har kastats i fängelse därför att de har begått brott faktisk är “good guys”. Trump är fast i en bild, sin egen bild, där han är ett geni. Där han förstår allt snabbare, bättre än andra och det leder honom till en upphöjd position där han, den gode despoten, avgör vad som är bäst för folket. Det här med maktfördelning, oberoende delar av statsapparaten, konstitutionen och demokrati är bara en massa krångel. Han vet ju.

Trump kommer heller aldrig att erkänna ett nederlag den 3 november. Han kommer att utropa sig till vinnare redan på valnatten trots att mängder av röster inte har räknats. Han kommer att överklaga och utmana vartenda valresultat där han står som förlorare till Högsta Domstolen. Högsta Domstolen kommer att fastslå ett valresultat baserat på antalet röster och utifrån det system med elektroder som USA har och om det utslaget innebär ett nederlag så kommer Trump inte att acceptera det. Donald Trump kan mycket väl bli den första amerikansk presidenten som bärs ut från Vita Huset av militär och polis.

Business

Trump kommer sedan att fortsätta sin karriär genom att resa runt och hålla svindyra föreläsningar där han berättar om hur han blev utsatt för en statskupp. Hans presidentskap har handlat om en sak – göra Donald Trump rikare – och uppvisningen av papper, löftena om att andra sköter hans företag är och har hela tiden varit ett spel för galleriet. Trumps företag har hela tiden gynnats under tiden i Vita Huset och ingen utanför Trumps egen sfär tror på att han inte utnyttjat positionen för att gynna sig själv och sin familj.

Därför är det också allt mindre intressant att skriva om hans inlägg på Twitter, alla hans påhopp, lögner och hans agerande. Det här är Trump. Det du ser är det du får.

Trump är – “What You See Is What You Get”, “WYSIWYG”


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x