blank

Sveriges Radio har stängt ned tre av sina Twitterkonton efter en attack på lördagseftermiddagen. Ekot, SR Politik och SR Ekonomiekots konton hackades och rasistiska meddelanden postades på flera av kontona.

– Det vi vet är att någon, eller några, obehöriga har skickat ut meddelanden på vårt Twitter-konto. Vi ser väldigt allvarligt på det så klart i och med att det inte är vi som står bakom de meddelandena. Vi jobbar på att lösa det, säger han till SVT Nyheter.

Allvarligt

Tre av Sveriges Radios konton har hackats och obehöriga har kunnat posta inlägg på kontona. TV-journalisten Emil Hellerud säger att han hade access till ett av Radions konton på Facebook långt efter det att han slutat sin tjänst:

– Public service ska man ju kunna vända sig till i kris, och om någon då publicerar ett trovärdigt meddelande på Ekots Twitter som handlar om till exempel pandemin så skulle ju det kunna leda till att folk vidtar åtgärder i panik, säger Fredrik Blix, doktor i cybersäkerhet vid Stockholms universitet till SVT Nyheter.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x