blank

Igår lanserades videotjänsten Quibi för AppleTV – idag meddelas att tjänsten stängs ned.

Quibi samlade ihop närmare 1.8 miljarder dollar i kapital för sex månader sedan och satsade stort på en tjänst med korta videoavsnitt – allt fotograferat i stående (portätt)-läge och med mobilanvändare som målgrupp. Planerna var storslagna och målet var högt – 7.4 miljoner användare.

Slint

Satsningen visade sig slå slint och de senaste månaderna så har videotjänsten varit till salu och bjudits ut till Google, Apple och Facebook för att nämna några. Ingen köpare har varit intresserad och nu kommer beskedet – tjänsten stängs ned.

Quibi Holdings LLC is shutting down a mere six months after launching its streaming service, a crash landing for a once highly touted startup that attracted some of the biggest names in Hollywood and had looked to revolutionize how people consume entertainment.

The streaming service, which served up shows in 5- to 10-minute “chapters” formatted to fit a smartphone screen, has been plagued with problems since its April debut, facing lower-than-expected viewership and a lawsuit from a well-capitalized foe.

“Our failure was not for lack of trying,” founder Jeffrey Katzenberg and Chief Executive Meg Whitman said in an open letter to employees and investors. “We’ve considered and exhausted every option available to us.”

Wall Street Journal


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här