blank

Fem gissningar var allt som behövdes för att ta över Donald Trumps Twitter-konto, hävdar en nederländska hackare och säkerhetsforskare – lösenordet var maga2020!

blankKontot var inte skyddat med tvåfaktor-inloggning – något du förväntar dig med tanke på att kontot tillhör USAs president. Det är dessutom inte första gången som etiska hackare lyckats ta sig in på Trumps konton i sociala medier.

Four years ago, three Dutch hackers gained access to Donald Trump’s Twitter account, just a few weeks prior to the US elections. As absurd as it may sound, this week one of them managed to gain access to the account – yet again. Dutch ethical hacker Victor Gevers desperately reached out to Donald Trump to warn him, which turned out to be an impossible task.

ANP

Fem försök

Det tog Victor Gevers fem försök innan han gissat Trumps lösenord, maga2020!. Kontot är inte skyddat med några extra funktioner eller åtgärder:

On Friday 16 October, 2020 Gevers runs a check on the Hunter Biden (US presidential candidate Joe Biden’s son) story, whose laptop has supposedly turned up at a computer repair shop. He also searches for Hunter Biden’s previously leaked passwords and then checks if these work on his Twitter account. They don’t. Just to make sure, he also checks Donald Trump’s Twitter account, and runs the password that was in use 4 years ago: yourefired

Much to his surprise, the Two-Factor-Authentication for the account is disabled. For so called ‘verified Twitter accounts’, it is compulsory nowadays to submit an additional code (which is for example sent to your mobile phone) after logging in with your regular password. Gevers had a key role in this feature becoming mandatory on Twitter.

ANP

Kontakt

Efter att ha konstaterat att ett av Twitters viktigaste och största konton är skyddat med ett synnerligen svagt och lättgissat lösenord så försökte Vicor Gevers att få kontakt med någon ansvarig för Trumps Twittrande och hans konto. En uppgift som visade sig svårare än att ta över kontot. Gevers kunde till slut konstatera att lösenord byttes och att kontot tydligen skyddades bättre än tidigare.

Twitter och Vita Huset har inte kommenterat eller bekräftat uppgifterna.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här