blank

Städar ut alla cookie-filer ur Google Chrome så behålls några webbplatser – Googles egna. De städas aldrig ut, skriver utvecklaren Jeff Johnson som testat funktionen i webbläsaren.

Det finns en funktion i Google Chrome där du kan radera alla cookie-filer efter det att du har stängt ned webbläsaren. besöker du en webbplats, exempelvis Apples webbplats, så ska alla filer raderas när du stänger ned webbläsaren. Jeff Johnsson, utvecklare, upptäckte att alla cookie-filer faktiskt raderas – alla utom Google egna filer och webbplatser.

Perhaps this is just a Google Chrome bug, not intentional behavior, but the question is why it only affects Google sites, not non-Google sites. I’ve tested using the latest Google Chrome version 86.0.4240.75 for macOS, but this behavior was also happening in the previous version of Chrome. I don’t know when it started.

Jeff Johnson

Spåra

Cookie-filer i sig är inget farligt eller skadligt. Här på Magasin Macken används de bland annat för att lagra dina inställningar som besökare så att du får den bäst upplevelsen av webbplatsen som är tekniskt möjligt. Cookie-filer kan också användas för att spåra och kartlägga det du gör på nätet. raderar du alla cookie-filer ur din dator, iPhone eller iPad så ska alla filer också raderas – vilket alltså inte är fallet med Google Chrome, webbläsaren.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här