blank

“Hahaha, du har slut på argument” – triumferande försöker du få sista ordet och du får det också innan jag lämnar den ensidiga, meningslösa diskussionen och överger dig. Du tror att du har vunnit därför att du lyckades irritera mig och andra så mycket att du blev kvar, ensam.

Låt oss nu tillsammans analysera situationen.

Du är ensam kvar. Ingen vill diskutera med dig och du tror ändå att du har vunnit.

Ur retorisk synvinkel så är det lika intelligent som att tro att du fick hela rummet för dig själv bara för att du är vacker. En enkel förklaring skulle kunna vara att du stinker därför att du inte duschat på länge.

Tid

När folk ger upp en diskussion med dig för att de inte orkar diskutera med dig så är det inte ett bevis på att dina argument är överlägsna eller att ditt intellekt är lika skarpt som ett rakblad. Det är snarare ett utslag av att du nu har tagit upp ungefär så mycket tid som jag är beredd att ge dig.

Det handlar om tid, inte argument och när du medvetet missförstår och lägger argument i min mun så är du inte en retorisk utmaning längre. Då finner jag ingen som helst anledning att utmana mina egna åsikter, väga dem mot dina eller ens reflektera över huruvida jag har fel eller om det finns andra synvinklar att ta hänsyn till.

Då är du faktiskt bara jävligt dum och irriterande. Skillnaden är att jag inte kan ta en gammal dagstidning och lösa problemet. Så jag lämnar hela diskussionen, lämnar dig till ditt öde och har du varit riktigt dum så blockerar jag dig också.

En trofé till

Du sitter triumferande kvar, ensam och tror att du har skaffat dig en trofé till. Det är så du fungerar. För varje enskild som du retar och som lämnar dig räknar du in en en seger till.

Låt oss också tillsammans analysera vad du tror att du har vunnit.

Du har inte lyckats övertyga någon om att du har rätt. Din argumentation har inte fått en enda att ompröva sina åsikter eller rucka på dem en enda millimeter. Tvärtom så har du sett till att de blivit ännu mer övertygade om att de har rätt och du har fel. Din fullständigt misslyckade retorik är ett högst påtagligt på det.

Så du sitter där ensam kvar. Låst i din argumentation. Övergiven och tror att du har vunnit.

Det är synd om dig. På riktigt.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x