blank

Apple har hamnat i fokus för demokratifrågor och regelverket runt App igen sedan Apple krävt att Telegram, meddelandetjänsten och app, ska plocka bort inlägg som innehåller information om enskilda.

Inläggen har postats i tre av Telegrams kanaler kopplade till valet i diktaturen Belarus och det handlar om personlig information rörande enskilda poliser som uppträder maskerade i tjänsten och poliser som anklagas för övervåld mot demonstranter. I de tre kanalerna postas regelbundet sådan information för att exponera poliser, polischefer, tjänstemän och andra som attackerar demokratiförespråkare och demonstranter. I de tre kanalerna postas också personlig information om enskilda som anklagas för att ha medverkat i det riggade val som nyligen genomfördes i Belarus.

Blogginlägg

I ett blogginlägg berättar Telegrams chef Pavel Durov vad som hänt, vad Apple kräver och vilka konsekvenser det får.

This sly wording ignores the fact that channels like @karatelibelarusi and @belarusassholes consist entirely of personal information of violent oppressors and those who helped rig the elections – because that is why those channels exist.

By hiding their demands with vague language, Apple is trying to avoid the responsibility of enforcing their own rules. It is understandable: according to this poll, over 94% of Belarusian users think the channels that made Apple worry should be left alone.

Problemen i just det här aktuella fallet är flera:

  • Kanalerna existerar just för det faktum att demokratiförespråkare vill exponera enskild individer som hotar dem, använder våld mot dem och som går diktaturens ärenden
  • Det kan missbrukas och oskyldiga kan utpekas

Apple har regler som klart säger att information enskilda inte får publiceras då det kan leda till allvarliga konsekvenser för de vars uppgifter läggs ut offentligt.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x