blank

Imorgon är det dags – Apples keynote och produktvisning. Historiskt och traditionellt så brukar september vara detsamma som nya modeller av iPhone men 2020 är inget vanligt år. En pandemi har kommit i vägen så frågan är vad Apple kommer att visa upp?

Det finns två tänkbara modeller, eller ska vi kalla dem logiska:

– ett superevent där Apple river av allting, hela hösten och vinterns lanseringar
– ett event med ”bara” Apple Watch och iPad tillsammans med Apple One, den nya samlade tjänsten

Ryktena säger att det kommer nya modeller av Apple Watch, en ny iPad Air en ny iPad mini och kanske även en ny iPad standardmodell. Det är fyra nya produkter i så fall men räcker det verkligen för en egen keynote?

AirTags

Tveksamt men kasta in Apple One – Apples samlande tjänst och så kanske AirTags så börjar det likna något. AirTags är Apples lösning för hur du ska kunna hålla reda på andra prylar, cykel, väska nycklar exempelvis med små spårbara brickor. Tolka nu inte detta som att jag tror att AirTags verkligen kommer att visas upp på tisdag.

Blocksocker

Det som talar för en egen keynote med Apple Watch och nya modeller av iPad är att Apple kan ha löst spårning och kontroll  av en av folksjukdomarna – blodsocker. Det har ryktats om att Apple kan ha utvecklat en sensor som kan mäta blodsockernivån. I så fall är det en mycket stor medicinsk nyhet – fullt värdig en helt egen keynote.

Det som talar mot detta är ett praktiskt taget ingenting mer än att Apple jobbar på en sensor för att möta blodsocker har läckt ut. Rimligen borde det ha gjorts större mer omfattande tester med en större mängd individer för att säkerställa att sensorn fungerar och är pålitlig. Många inblandade brukar leda till läckor.

Hur som helst så ryktas det om minst en ny färg på klockan – en blå ton hävdar rykten och läckor. Det finns även uppgifter om en något enklare modell med ett lägre pris, en Apple Watch SE. Läckor talar också en snabbladdning av Apple Watch.

iPhone

Traditionellt så brukar Apple hålla sina iPhone-event rena, dvs ha merparten av fokus på de nya modellerna. iPhone ska handla om iPhone och ingenting annat. Det talar för två event – ett nu och sedan ett iPhone-event senare men så var det här med superevent där Apple river allt allting under lång tid framöver.

Det har Apple gjort tidigare, om än inte ofta så ändå – det har gjorts.

Två event

Nu går det ju att att hålla på och vela fram och tillbaka utan du måste bestämma dig och jag tror på två event. Jag tror att tisdagens event handlar om Apple Watch, iPad, tjänster och möjligen men bara möjligen AirTags. Jag tror att Apple också lanserar den samlande tjänsten Apple One – Apple Music, AppleTV+, Apple Arcade. Apple News och mer lagringsutrymme i iCloud.

Apple kan också mycket väl ta chansen att prata mer om macOS, iOS ich iPadOS och det är inte uteslutet att en första Apple Silicone (ARM) dator visas upp med ett lanseringsdatum.

Lägg ihop allt det där så tror jag att det räcker för ett eget event. När det gäller Apple One, tjänsten så har Apple registrerat en lång rad domäner:

 • appleone.audio
 • appleone.blog
 • appleone.chat
 • appleone.cloud
 • appleone.club
 • appleone.community
 • appleone.film
 • appleone.guide
 • appleone.host
 • appleone.space
 • appleone.tech
 • appleone.website

Det, tillsammans med kod i Android-versionen av Apple Music pekar rätt entydigt mot en ny tjänst med namnet Apple One.

Två event

Därmed tror jag på ett event till, senare i månadsskiftet september/oktober. Det som gör att jag velar, är velig, är att det blir kort tid mellan detta event och ett eventuellt iPhone-event. Två Apple-äventyr inom loppet av några veckor känns mycket ovanligt när det gäller Apple.

På tisdag med start 19.00 startar Apples keynote.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x