blank

Donald Trump vill förhandla med demokraterna om en trend mandatperiod, något som klart och entydigt står i strid med den amerikanska grundlagen, konstitutionen, något som tydligen är en petitess i Trumps värld. Trump förklarade vidare att om han förlorar valet i november så är det enbart därför att demokraterna riggat hela valprocessen.

Precis när du tagit del av något av Trumps alla uttalanden, inlägg på Twitter, och tänkt tanken att ”nu kan det väl ändå inte bli värre” så bevisar Trump att han ännu inte nått botten och att det kan bli det, värre.

Mandatperioder

Enligt amerikanska lagar, konstitutionen, så får en amerikanska president inte sitta mer än två mandatperioder i rad. Lagar och den konstitution som Trump svurit att upprätthålla och försvara är bara en detalj i sammanhanget för Trump, superförhandlaren. I Trumps värld så är han värd att få sitta tre mandatperioder i rad därför att Corona-pandemin och taskiga amerikanska journalister har gjort hans arbete i Vita Huset svårare än för någon annan president före honom.

Beskedet gavs på ett stort valmöte, inomhus, med tusentals deltagare som iakttog och upprätthåll allt annat än social distansering och ett möte som strider mot de regler som delstaten Nevada har satt upp. De reglerna säger att inomhus-möten  inte får ha mer än 50 deltagare. Något som Trump-kampanjen struntade i.

Poströster

Under valmötet förklarade Trump också att demokraterna gör sitt bästa för att rigga, fuska, under och i valet. Trump upprepade uppfattningen att poströstande är fusk och att valet i november kommer att gå till historien som ”the greatest scam”. Det finns inga fakta, ingen forskning eller undersökningar som stöder Trump och poströsterna var uppenbarligen inget som helst problem 2016, ett val som Trump vann.

USA går till val den 3 november ett val som ser ut att bli jämnare än vad som tidigare förväntats. Enligt opinionsundersökningar så leder Joe Biden fortfarande men avståndet mellan honom och Trump krymper – i flera av nyckelstaterna.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x