blank

Trump fortsätter sitt krig, för det är vad det är – ett krig, mot journalister som försöker göra sitt jobb. I samband med ett valmöte i Bemidji Regional Airport i Minnesota berättade Trump om hur en journalist skjuts och träffas med tårgasbehållare- och han och publiken skrattar åt beskrivningen hur en journalist faller till marken.

Berättelsen är Trumps vision av lag och ordning. En ordning där polis, militär och andra kan ta sig rätten tt skjuta mot arbetande journalister. Det är Donald Trumps version av lag och ordning.

He got hit on the knee with a canister of tear gas. And he went down. He didn’t—heeee was down. ‘My knee! My knee!’ [Crowd laughs] Nobody cared, these guys didn’t care. They moved him aside. [Crowd laughs.] And they just walked right through—it was like, it was the most beautiful thing. No, because after we take all that crap for weeks and weeks, they would take this crap. And then you finally see men get up there and [punches fist forward] go right through, did—wasn’t it really a beautiful sight? [Crowd cheers.]

It’s called law and order. Law and order!

Gummikula

Till saken hör att det i själva verket var en gummikula som sköts mot MSNBCs journalist Ali Velshi. Naturligtvis kan inte Trump hålla rätt på fakta och hävdar att Ali Velshi jobbar för CNN. Rätt nyhetsorganisation är alltså MSNBC.

USAs president gör sig inte bara lustig över att en journalist skjuts med en gummikula, han kallar det “a most beautiful thing” och menar också att det är lag och ordning – därmed antyder han att Ali Velshi på något sätt skulle ha brutit mot lag och ordning medan han arbetade.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här