blank

Nej, det handlar inte om Apples keynote senare ikväll utan om Disney+. Jo, jag vet det anstår inte en snubbe, snart 60 att varva upp över ännu en streamingkanal men ändå – fattar ni?

Jo, jag vet det är stora jätten “Gluffs Gluffs”, imperalistiska och superamerikanska Disney som dundrar in i svenska hem på riktigt, eller ännu mer kanske för det är ju inte så att vi inte redan fått vår beskärda del av amerikanska moralkakor men ändå, fattar du?

Fattar du?

Absolut, Disney sprider sin bild av verkligheten med sockersöta stereotyper och de köper allt som överhuvudtaget går att köpa upp. Jisses, de köpte till och med Star Wars, Marvel och hela Pixar. De äger Nalle Puh och de mjölkar nu ut max av klassiker genom att göra om animerade kultrullar till spelfilmer men ändå fattar du?

Det är Disney – fattar du och nu vet jag vart “Vem satte dit Roger Rabbit”, “Mrs Doubfire” och Simpsons tagit vägen. Disney äger dem och därför har de och en lång rad klassiker iunte funnits tillgängliga mer än som köpfilmer. Disney för mig är inte bara Star Wars och Marvel. Det är allt det gamla, klassikerna ett begrepp som snart inte finns ute på nätet längre. Allt ska vara nytt och är det inte nytt så är det nyinspelat.

Julafton

Disney+ är nytt och gammalt även om inte alla klassiker finns här. Det lär ska saknas drygt 550 klassiska titlar som Disney inte släpper via sin streamingtjänst men här finns ett utbud som vid första anblicken får mig att – varva upp och bli lite som ett barn på julafton.

Det är förmodligen inte passande, inte helt politiskt korrekt och det finns tonvis med invändningar mot Disney men ändå – fattar du?

Det blir ett långt, utdraget “men kolla där är den där” och “den ska jag se” – listan över favoriter fylls på och blir lång.

Fattar du – den är här nu, kanalen, Disney+.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x