blank

Joe Bidens presidentvalskampanj kan ha attackerats av ryska statsstödda hackare, skriver nyhetsbyrån Reuters. Varningen kom ifrån Microsoft som upptäckt som gjorts mot en av de byråer som Biden anlitar för sin kampanj. Microsoft kontaktade då Bidens kampanjstab.

Enligt Reuters så ska den aktuella byrån, SKDKnickerbocker, vara väl skyddad och de ryska hackarna ska ha misslyckats med sin attack där de försökt komma över filer och dokument.

– They are well-defended, so there has been no breach,säger en källa till Reuters.

Attackerna och försöken att blanda sig i amerikanska val och i amerikansk politiskt från ryskt håll har intensifierats sedan 2016 och de amerikanska underättelseorganisationerna har upprepade gångar varnat för rysk aktivitet – även om alla varningar tonats ned av Donald Trump.

Investigations by former special counsel Robert Mueller and the Senate intelligence committee both concluded that affiliates of the Russian government interfered in the 2016 presidential election, and Mueller has warned that Russia was meddling in the current campaign.

One of the sources said it was not clear whether Biden’s campaign was the target or whether the Russians were attempting to gain access to information about other SKDK clients.

SKDK managing director Anita Dunn was a White House communications director during the Barack Obama presidency and serves the Biden campaign as a senior advisor.

Reuters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x