blank

Nyhetssajten Buzzfeed News har kommit över rapporter som lämnats in till den amerikanska finanspolisen som visar på suspekta betalning på i storleksordningen 17 000 miljarder kronor. Banken Nordea finns med i rapporterna där det handlar om misstänkt penningtvätt på 1.5 miljarder kronor.

Det är ett mycket stort material som lämnats över av en källa och läcka till BuzzFeed News. Den amerikanska nyhetssajten har sedan i sin tur lämnat över materialet till internationella journalistnätverket ICIJ. Sammanlagt handlar det om över 2000 dokument.

BuzzFeed News

We Got Our Hands On Thousands Of Secret Documents. Let’s Break Them Down.

He Was At The Heart Of Two Of The Biggest Dirty Money Scandals In History. These Are His Secrets.

Here Is How Banks Have Responded To The FinCEN Files Investigation

SVT

Ny läcka: Suspekta betalningar för 17 000 miljarder

Därför stoppas inte penningtvätt av storbanker

Misstänkt penningtvätt genom Nordea – igen

Nedåt på börsen – Nordea sänke