blank

Tencent’s WeChat is not only an instant messaging service, but an entertainment and gaming platform that has helped drive advertising sales.

Domaren Laurel Beeler i San Francisco stoppar Donald Trumps exekutiva order som blockerar och bannlyser WeChat i USA. Domaren anser att de som lämnat in invändningar mot presidentordern har grunder för sina invändningar att ordern kan strida mot rätten yttrandefrihet.

WeChat har närmare 19 miljoner dagliga användare i USA. Huvudsakligen användare som har anhöriga, släkt och vänner i Kina. Via WeChat så kan de hålla kontakter med sin familj och andra.

The Justice Department said blocking the order would “frustrate and displace the president’s determination of how best to address threats to national security.”

Beeler wrote “certainly the government’s overarching national-security interest is significant. But on this record — while the government has established that China’s activities raise significant national security concerns — it has put in scant little evidence that its effective ban of WeChat for all U.S. users addresses those concerns.”

Reuters

 

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här