blank

Donald Trump avfärdade Bob Woodward förra bok som ”Fake News” och han hävdade att många av de händelser som beskrevs i boken från 2018 aldrig hade ägt rum. ”Fear: Trump in the White House” som kom 2018 ledde till en politiskt affär där Trump hade vissa svårigheter att försvara sig. Nu kommer Woodward nästa bok ”Rage” som bygger på flera långa intervjuer med Trump.

Inför den förra boken så försökte Bob Woodward att få träffa Donald Trump, göra intervjuer men Vita Husets medarbetare stoppade honom. ”Fear: Trump in the White House” bygger därför på en rad intervjuer med nuvarande medarbetare och tidigare medarbetare som fått uttala sig anonymt.

Erkänner

När Donald Trump fick klart för sig att Woodward stoppats från att träffa honom så skälldes medarbetare ut och de fick klart för sig att i Trumps värld så vill han träffa Bob Woodward, övertygad om att han kan hantera en erkänt duktig, erfaren journalist och att om han bara får svara på Woodward frågor så kommer han att kunna reda ut frågeställningarna så att e inte utvecklas till politiska affärer.

Nu har Bob Woodward intervjuat Donald Trump och redan innan boken kommit ut så måste Trump svara på frågor utifrån det som släppts ur behållet i boken. Mest komprometterande är att Trump erkänner att han redan i februari i år kände till att Covid-19 är ett farligt virus, hur snabbt det kan spridas och att det är långt farligare än en vanlig influensa. I intervjuerna så medger Trump att han visste allt detta men att han försökte tona ned riskerna för att inte oroa det amerikanska folket.

Ljög medvetet

Fullt medvetet ljög Donald Trump för det amerikanska folket, hävdade att Covid-19 inte var särskilt allvarligt, att viruset aldrig skulle få stor spridning, att sommaren och värmen skulle minska viruset så att det skulle försvinna. Idag har över 190 000 amerikaner dött i sviterna av viruset och USA är det i land i världen med det högsta antalet smittade och döda. USA har fortfarande inte kontroll på spridningen där ett flertal delstater rapporterar stigande siffror.

John Hopkins

Nordkorea

Bob Woodward har också kommit över 25 icke publicerade brev mellan Nordkoreas diktator Kim Jong Un som ger en ny bild av förhållandet mellan Trump och ledaren för ett av de mest slutna länderna i övärlden – Nordkorea. I ett av breven beskriver Kim Jong Un deras förhållande som tagen ur en ”fantasy film”. Det är en märklig bild som växer fram mellan ledaren för en av västvärldens viktigaste demokratier och en sluten, stenhård diktatur.

Sprängkraft

Bob Woodwards nya bok kommer sannolik att ha ännu större politisk sprängkraft än den tidigare därför att den här boken kan Trump inte bortförklara med att allt är påhittat. Trump har låtit sig intervjuas av Woodward och det handlar om hundratals timmar av samtal vid 18 tillfällen. Woodward har sedan fortsatt med att intervjua enskilda medarbetare, anonymt för läsaren och även samlat in dokument som ger en bild av Trump i Vita Huset.

Boken Rage kommer att släppa den 15 september


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x