blank

Redan efter några minuter in i Apples keynote och produktvisning så gjorde Tim Cook klart att dagens event handlar om Apple Watch och iPad. Inga iPhones, inga ARM-baserade Mac-datorer och inga AirTags. Två produkter och så Apple One – det var det Apple tänkte visa upp den här gången.

Nu var det inte oväntat, snarare tvärtom, väntat. Apple har en annan frihet med den här typen av förinspelade produktvisningar. Det behövs inte skickas ut några kallelser långt i förväg och eventen och visningarna kan hållas kortare och mer fokuserade på ett mindre antal produkter och tjänster.

Apple Watch

Den sjätte generationen av Apple Watch innehåller ny, snabbare hårdvara men också nya sensorer som kan mäta syresättningen i blodet. Det är ytterligare en mätning och kontroll som kan göras av din hälsa. Sedan tidigare kan blodtryck, hjärtfrekvens och hjärtrytm mätas. Tillsammans med en ny app så kan även din sömn mätas vilket ger en mer detaljerad och mer sammanhållen bild av hur du mår.

En ljusstarkare skärm som gör det lättare att läsa av klockan i solljus och så två helt nya färger – röd och blå. Apple satar också på nya armband – ett som är helt utan spännen eller knäppning – Sololoop – som finns i olika material och i nio olika storlekar. iPhone 6 kostar från 4495 kronor

Sololoop.

Sololoopen tillverkas av mjukt, töjbart silikongummi och är otroligt bekväm, lätt och förvånansvärt enkel att dra på och av.

Apple

Apple lanserar också en ny, lite enklare och lite billigare modell – iPhone SE som hårdvarumässigt ligger mitt emellan iPhone 4 och iPhone 5 och som har ett lägre pris. iPhone SE startar på 3195 kronor.

blankiPad

Det blev en ny iPad Air som formmässigt liknar iPad Pro men som ligger några tusenlappar under i pris – start från 6995 kronor. Här blev det inte bara en ny design utan också nya färger – roséguld, grön och blå.

iPad Air gör mer än en dator, på enklare och mer snillrika sätt. Och med fler funktioner och möjligheter är den mångsidigare än någonsin.

Apple

iPad Air kan utrustas med samma tillbehör som iPad Pro – nya Apple Pencil och Magic Keyboard. Skärmen är på 10.9-tum och under skalet sitter nya A14-processorn. Även den lite enklare modellen som bara kallas iPad uppdaterades.

Nya iPad kombinerar enorm kapacitet med oslagbar enkelhet och mångsidighet. Med det kraftfulla A12 Bionic-chippet, stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard och de fantastiska nya sakerna du kan göra med iPadOS 14 är det ännu enklare att tycka om iPad.

Apple

Ska Apples keynote summeras kortfattat – det blev det förväntade – varken mer och varken mindre.

Apple One

Apple One är fyra tjänster sammanslagna till en – Apple Arcade, Apple Music, AppleTV+ och lagringsutrymme i iCloud.

155 kronor i månaden för ett personligt abonnemang med 50 GB lagringsutrymme. Du sparar 71 kronor i månaden.
199 kronor i månaden för en familj med upptill fem medlemmar och 200 GB lagringsutrymme. Du sparar 97 kronor i månaden.

Apple One kommer senare i höst och som väntat så är Apple News inte med i Sverige och stora delar av Europa. Icke-nyheten för oss utanför USA är träningstjänsten Fintess+ som Apple pratade långt och länge om men som inte berör oss i Sverige, ännu. Tjänsten innehåller träningspass, en slags digitala personliga tränare med videor tips och träningsprogram men som sagt – inte i Sverige och inte i Europa – ännu. Först i USA och senare i år.

Business as usual

Det kom inga store överraskningar, inga banbrytande innovationer – business as usual och det sagt utan att vara nedvärderande. Det är mer ett konstaterande att Apple inte kan ta världen med storm varenda gång och att Apple inte kan presentera presentera stora omvälvande nyheter varje gång det är en keynote. Det är sänkta priser (dollarn är lite svagare), uppdateringar av Apple Watch – en helt ny iPhone SE och så uppdateringar av den vanliga iPad-modellen och en helt ny iPad Air.

Jo, det var så sant – armband – massor av nya armband.

Armband


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x