blank

Nvidia bekräftar nu att affären med japanska Softbank att köpet av ARM är klart och färdigförhandlat. Det som nu möjligen kan stoppa en affär är att konkurrensmyndigheter kan vilja granska affären.

Nvidia har förhandlat med ägarna av ARM, japanska Software under en längre tid och det har funnits andra intressenter men nu blir det Nvidia som köper ARM för motsvarande 40 miljarder dollar. Affären kommer att ta lång tid att fullfölja. Nu återstår en lång process med att få myndigheternas godkännande i Kina, Storbritannien, USA och EU. Nvidia beräknar att den processen kan ta upp till 18 månader.

Inga ändringar

Nvidia skriver i bekräftelsen, i form av ett brev från dess chef Jensen Huang, att ARM kommer att ha kvar sig huvudkontor i Storbritannien och att Nvidia inte kommer att göra några förändringar vad gäller licensiering av tekniken.

Arm’s business model is brilliant. We will maintain its open-licensing model and customer neutrality, serving customers in any industry, across the world, and further expand Arm’s IP licensing portfolio with NVIDIA’s world-leading GPU and AI technology. 

Arm’s headquarter will remain in Cambridge and continue to be a cornerstone of the U.K. technology ecosystem. NVIDIA will retain the name and strong brand identity of Arm. Simon and his management team are excited to be joining NVIDIA.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x