blank

Sedan polis lyckats att komma över miljontals meddelanden som skickats via Encrochats krypterade tjänster så har polisen i Nederländerna vidgat sin utredning och hittat enskilda poliser som läckt information till kriminella. I utredningen finns även andra anställda inom olika myndigheter som haft kontakter med kriminella nätverk.

blankDet var i början av juli som Europool gick ut med information om att polisen lyckats komma över mycket stora mängder meddelanden som skickats via de krypterade mobilerna och tjänsten Encrochat.

När polis i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna  och flera andra länder slog till i samordnade razzior så ledde till 746 gripanden och med tonvis med droger och illegala vapen togs i beslag.

Polisen knäckte de kriminellas supermobiler – 746 misstänkta gripna

Korrupta poliser

Den utredningen har nu drivits vidare av polisen i Nederländerna som hittat bevis mot polismän som varit i kontakt med kriminella och de kriminellas nätverk. Polisern har läckt information om pågående polisutredningar, bland annat.

“Criminal investigations into possible corruption are currently underway and there are likely to be more in the near future. In addition to investigations into drug trafficking and money laundering, investigations into corruption are also given top priority.”

Politie

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här