blank

Enligt Wall Street Journal så lades spårningsfunktioner in i över 500 appar som kan ha laddats ned av miljontals användare världen över och som givit amerikanska myndigheter möjlighet att kartlägga stora mängder användare.

Enligt Wall Street Journal handlar det om ett mindre företag, med avtal som underleverantör till amerikanska myndigheter, som har lagt in spårningsfunktioner i en stort mängd appar vilket gett amerikanska myndigheter att samla in data om användare över hela världen. Totalt kan det handla om miljontals användare.

A small U.S. company with ties to the U.S. defense and intelligence communities has embedded its software in numerous mobile apps, allowing it to track the movements of hundreds of millions of mobile phones world-wide, according to interviews and documents reviewed by The Wall Street Journal.

WSJ (betalvägg)

Position

I första hand handlar det om positionerats, var användaren har befunnit sig vid en viss tidpunkt och även om informationen varit anonym så tillvida att namn eller annan data har laddats ned så kan positionsdata tämligen enkelt knytas till en viss individ.

The firm’s capabilities were described in documents prepared for military officials that were reviewed by the Journal. The company also explained its business practices in a recent briefing to the office of Sen. Ron Wyden, whose staff then described it to the Journal. The Oregon Democrat has been conducting a probe into the sale of Americans’ location data.

WSJ (betalvägg)

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här