blank

David Duke är välkänd i högerextremistiska kretsar i USA. Före detta ledare inom Ku Klux Klan, rasist och en av de mest högljudda agitatorerna inom Vit Makt-rörelsen har nu stängts av från Twitter, permanent.

Formellt så stängs Dukes konto ned efter upprepade brott mot Twitters förbud mot att sprida uppmaningar till våld och för att attackera andra användare för deras ras, religion eller hudfärg. David Duke har med inlägg, bilder och videor brutit mot dessa regler vid upprepade tillfällen.

Nya regler

Åtgärden kan också ses som ett klargörande från Twitter att de nya, hårdare reglerna kommer att upprätthållas och att har, rasism och uppmaningar om våld inte kommer att gå förbi ostraffat. På senare tid så har Twitter agerat mot inlägg från Donald Trump, fryst Donald Trumps Jrs konto i 12 timmar och stängt ned tusentals konton som kan kopplas till QAnon-rörelsen.

Frysts

David Dukes konto har stängts ned, frysts, tidigare, efter regelövertramp men nu, sedan Twitter har skärpt sina regler och specificerat dem ytterligare. Framför allt så bedöms länkar till rasistiskt material, hat och våld hårdare än tidigare. Efter att ha gått igenom David Dukes senaste inlägg så stängs därför hans konton ned permanent.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här