blank

TikTok utnyttjade en säkerhetsbrister i Googles API och samlade in användares Mac-adresser, i strid med Googles regler.

Informationen samlades in från Android-användare och skickades till Bytedancer som äger och utvecklar TikTok. En Mac-adress har ingenting med Apple och Mac att göra utan det är namnet på ett unikt ID som Enhetschef/Produkter som kommunicerar via nätet har.

TikTok skirted a privacy safeguard in Google’s Android operating system to collect unique identifiers from millions of mobile devices, data that allows the app to track users online without allowing them to opt out, a Wall Street Journal analysis has found.

The tactic, which experts in mobile-phone security said was concealed through an unusual added layer of encryption, appears to have violated Google policies limiting how apps track people and wasn’t disclosed to TikTok users.

Apple stoppade och förbjöd insamlandet av enheters Mac-adresser och 2015 så följde Google efter och förbjöd detsamma på sin platform. I diskussionen runt TikTok så har bolaget, Bytedancer, hävdat att TikTok samlar in mindre information än andra appar och program som används av sociala medier. Nu uppges att TikTok inte längre samlar in Mac-adresser.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här