blank

Phil Schiller, veteran inom Apple, tar nu ett steg åt sidan och Greg Joswiak tar nu över som senior vice president of Worldwide Marketing.

Phil Schiller kommer inte att lämna Apple utan får en helt ny titel, Apple Fellow, men också mindre ansvarsuppgifter. Schickler är fortfarande ansvarig för Apple event och App Store men övriga uppgifter tas över av Greg Joswiak.

“Phil has helped make Apple the company it is today and his contributions are broad, vast, and run deep. In this new role he will continue to provide the incredible thought partnership, and guidance that have defined his decades at Apple,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “Joz’s many years of leadership in the Product Marketing organization make him perfectly suited to this new role and will ensure a seamless transition at a moment when the team is engaged in such important and exciting work. I’m thrilled that the whole executive team will benefit from his collaboration, ideas, and energy.”

Synts mest

Schiller började inom 1987 och under åren så har Phil Schiller varit en av de toppchefer som synts mest utåt. Han har lett delar av Apples keynote, presenterat en lång rad viktiga produkter.

“It has been a dream come true for me to work at Apple, on so many products I love, with all of these great friends — Steve, Tim, and so many more,” said Schiller. “I first started at Apple when I was 27, this year I turned 60 and it is time for some planned changes in my life. I’ll keep working here as long as they will have me, I bleed six colors, but I also want to make some time in the years ahead for my family, friends, and a few personal projects I care deeply about.”

Utifrån sett, utan att sitta inne med någon intern information, så ser det ut som en trogen medarbetare som vid 60 års ålder och en lång karriär tycker att det är dags att varva ned något, satsa lite mer på familjen och annat, utanför Apple.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här