blank

WordPress, världens mest använda lösning för webbplatser ute på nätet har uppdaterats till version 5.5 – en version som innehåller en efterlängtad funktion för att uppdatera plugins automatiskt.

Lazy Loading

Den nya versionen innehåller även det som kallas “lazy loading” vilket enkelt kan förklaras med att bilder laddas vartefter du scrollar genom sidan – inte när du först kommer till en webbplats. Det här sättet att ladda ned innehållet på en webbplats betyder att sidan, starten laddas snabbare, du kan snabbare välja det du vill titta på och på det hela taget så upplevs sidan som snabbare.

Detta sparar tid och inte minst batteri för mobila enheter där du laddar ned det du vill titta på – inte all annan information.

Uppdateringar

I versionen 5.5 finns även en efterlängtad funktion – automatiska uppdateringar av installerade plugins. Du väljer vilka plugins du vill uppdatera automatiskt i listan över de plugins som har installerat redan. Även om funktionen gör att underhållet minskar för en webbplats så kan det innebära det rakt motsatta – mer jobb. Innehåller den nya versionen av ett tillägg, en plugin en bugg så kommer den att installeras – automatiskt.

Du laddar ned och uppdaterar din webbplats som administratör men kolla upp att ditt tema stöder version 5.5 för det finns en samling teman som använder vissa javascript som nu inte längre stöds av WordPress.

Säkerhetskopiera innan du uppdaterar.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här