blank

Trots att Apple ytterst sällan köper större företag och trots att Apple aldrig har köpt upp ett företag vars verksamhet ligger utanför Apples ordinarie verksamhet så kom ryktet igång – Apple är intresserade av att köpa TikTok.

Numera tycks den typen av rykten starta enbart på den grund att Apple har råd att köpa ett företag och med tanke på Apples välfyllda kassakista så inkluderar det i stort alla företag.

Axios

Axioms gick tidigare idag ut med uppgiften att Apple skulle vara intresserad av att köpa TikTok. Jag valde att inte skriva en rad helt enkelt därför att jag inte trodde på uppgifterna för en sekund. Visst, Apple kan överraska, Apple tar ibland steg och fattar beslut som få såg komma men att köpa upp en videotjänst?

Inte en chans.

Slutligen kom också en klar och tydlig dementi från Apple.

För svårt

Företrädare för Apple har upprepade gånger framhållit att Apple inte köper stora, etablerade verksamheter därför att det ofta blir för svårt att få in det nya företaget i Apples sätt att göra affärer, verka, utveckla och driva verksamheten. Så vad talade för att Apple skulle vara intresserade av TikTok?

Ingenting, absolut ingenting mer än några källor utanför Apple som gissade.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här