blank

Den amerikanska myndigheten Homeland Security har registrerat, kartlagt och samlat in information om journalister som bevakat oroligheterna och demonstrationerna i Portland, Oregon. Myndighetens chef, Chad F. Wolf, har nu stängt ned kartläggningen.

Homeland Security är en myndighet, grunden efter 9/11, vars primära uppgift är att sammanställa och dela med sig av information till lokala och federala myndigheter. Homeland Security ska fungera som en samordnande myndighet för att beivra grova brott, däribland terrormisstänkta. Denna myndighet har nu samlat in information och sammanställt underättelserapporter om enskilda journalister.

Politisering av myndigheter

This is highly disconcerting if true, which is why these things need to be investigated,” said John Cohen, who used to run the intelligence office during the Obama administration. “At the very least, they have a perception problem because at no time should an intelligence community organization be collecting and disseminating intelligence products on U.S. journalists.”


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här