blank

New York Islanders är vidare i NHL-slutspelet efter att ha besegrat Florida med 5-1 i den fjärde matchen lagen emellan. Stark defensiv, mål i powerplay och en Anthony Beauvillier i toppform banade väg för Islanders i en match där Florida egentligen egentligen var nära att hålla liv i matchserien.

Islanders hade snabbt lärt sig läxan att komma laddade och förbereda till matchstart. Nu fick Florida aldrig initiativet, de tilläts inte komma igång utan Islanders startade i högt tempo, strikt defensiv och med en Leo Komarov med i laget igen. När Komarov värvades till Islanders inför säsongen, fick ett hyggligt tilltaget kontrakt så ifrågasattes både Komarov och Islanders. Det ska sägas att Leo Komarov har inget stort register på en hockeyplan men det han gör gör han konsekvent i byte efter byte, match efter match. Han jagar, smäller på, snackar och plockar bort motståndarnas bästa spelare helt utan hänsyn till sig själv och sin kropp.

Hysterisk

Anthony Beauvillier är i en närmast hysterisk form och har gjort fem poäng på fyra matcher. Han driver sin formation, utmanar och utgör ett högst påtagligt hot i varenda byte när han tar sig in i offensiv zon – och det gör han hela tiden. Han är inne i det som ibland kallas zonen, när allt är enkelt, när alla beslut blir rätt och där allt stämmer. Fysiskt ingen stor spelare men det kompenserar han genom hårt arbete, hög frekvens i skridskoåkningen och genom att vara en smart spelare. Sedan är han lagomt egoistisk vilket alla målgörare måste vara.

Första matchen avgjorde han med 2-1 i powerplay, i match nummer två var han inblandad i massor och borde kanske ha gjort mål men ett av hans skott gick via Barzal och i mål. I match nummer fyra var han rent av bländande med två mål.

Bredd

Islanders har numera ett gediget lag där även ersättarna, om de kallas in, håller hög klass. Backveteranen Andy Greene går inte in i laget på sex backar vilket säger en del om Islanders nivå när det gäller försvarare. När Greene nu går in i laget istället för skadade Johnny Boychuck så kommer massor av erfarenhet in i laget och en spelare som vet att det här är hans jobb – att vara redo, kliva in om han blir kallad och göra sitt jobb. Längst bak har Semyon Varlamov sett säker ut, i balans och han är ingen flashig målvakt men han står i vägen och få puckar tar sig förbi honom. Han gör också de avgörande räddningarna som ger laget en chans att vinna. Nu är Islanders defensiv av den kvaliteten att det faktiskt är svårt att bedöma målvakter i laget. Många skott blockeras, offensiva forwards plockas bort och som motståndare möter du nästan alltid ett samlat lag.

Sparkapital

Islanders har både bredd och sparkapital. Det finns spelare som utan minsta tvekan har gjort sitt jobb men som borde kunna producera mer framåt. Anders Lee, Brock Nelson. Casey Cizikas och Matthew Barzal har en högre kapacitet och de borde få ut mer av sitt spel än de har fått så här långt. Barzal och Nelson är definitivt på rätt väg. Nu kommer målen och assistpoängen så här finns sparkapital.

Nu återstår att se vilka Islanders ställs mot när slutspelet går vidare. Tyvärr innebär det faktum att det nu är färre lag kvar i slutspelet att fler matcher kommer att starta senare vilket betyder senare sändningstider – mitt i natten.

Matchserien

NYI-FLO 2-1
NYI-FLO 4-2
FLO-NYI 3-2
NYI-FLO 5-1

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här