blank

Facebook varnar för minskade intäkter efter det att Apple lanserat nya, kommande iOS 14, senare i höst. Facebook skriver att de kan tappa närmare 50 procent av annonsintäkterna från iOS.

För tydlighetens skulle – Facebook varnar för att de kan tappa hälften av annonsintäkterna från iOS – inte för hela sin verksamhet.

I många appar finns idag en funktion att slå av det unika ID som annonsörer och även Facebook använder för att samla in data om oss. Facebook konstaterar att det sannolikt inte är någon ide att erbjuda användare möjligheten att slå av funktionen med ID. I kommande iOS 14 så är all typ av sådan kartläggning och datainsamling avslagen, som standard.

This is not a change we want to make, but unfortunately Apple’s updates to iOS14 have forced this decision. We know this may severely impact publishers’ ability to monetize through Audience Network on ‌iOS 14‌, and, despite our best efforts, may render Audience Network so ineffective on ‌iOS 14‌ that it may not make sense to offer it on ‌iOS 14‌ in the future.

Samla in data

Facebook konstaterar vidare att sannolikt så kommer intäkterna för riktade annonser att rasa med upptill 50 procent i iOS och till det kommer att även i nya macOS, Big Sur, så finns funktioner som är skapade av Apple just för att minska Facebooks och andras möjligheter att samla in information om oss.

While it’s difficult to quantify the impact to publishers and developers at this point with so many unknowns, in testing we’ve seen more than a 50% drop in Audience Network publisher revenue when personalization was removed from mobile ad install campaigns. In reality, the impact to Audience Network on ‌iOS 14‌ may be much more, so we are working on short-and long-term strategies to support publishers through these changes.

Så här skyddar iOS 14 dig och dina information


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

5 1 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x