blank

I nya, kommande iOS 14 så skruvar Apple åt tumskruvarna på reklamköparna och reklamsäljarna ute på nätet. Det kommer att bli ännu svårare att samla in data om iOS- och macOS-användarna. Något som Facebook nu flaggat för.

– We’re still trying to understand what these changes will look like and how they will impact us and the rest of the industry, but at the very least, it’s going to make it harder for app developers and others to grow using ads on Facebook and elsewhere,säger Facebooks finanschef David Wehner i en intervju mer amerikanska CNBC.

Godkännande

Just nu så kan annonsörer använda det som kallas IDFA för att skicka skräddarsydda annonser och mäta dess effektivitet. I iOS 14 så krävs användarens godkännande, för varje app och vid varje tillfälle för att IDFA ska kunna användas.

– Our view is that Facebook and targeted ads are a lifeline for small businesses, especially in the time of Covid, and we are concerned that aggressive platform policies will cut at that lifeline at a time when it is so essential to small business growth and recovery, säger Wehner i intervjun.

CNBC.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här