blank

När Kenosha Milisen kallade till ett protestmöte i Kenosha, Wisconsin, så ombads alla deltagare att ta med sig vapen. I samband med protesterna sköts två personer till döds. Nu visar det sig att mötessidan med eventet anmäldes 455 gånger utan att Facebook ingrepp.

Vid protestmötet sköt en 17-åring två demonstranter, båda avled av sina skador. Nu kan Buzzfeed News avslöja att sidan med eventet flaggades och anmäldes 455 gånger utan att någon på Facebook ingrep. Sidan granskades av fyra moderatorer från Facebook men bedömdes inte bryta mot några regler och fick vara kvar. Först flera timmar efter det att två människor dödats så plockades sidan bort från Facebook.

Uppmaningar till våld

På sidan fanns uppmaningar till våld bland kommentarerna:

One user, who asked not to be identified by name, said she had reported the Kenosha Guards event in advance of the protest. Facebook moderators responded that the event itself was not in violation of platform policy, but specific comments could be reported for inciting violence. She reported a specific comment threatening to put nails in the tires of protestors’ cars, but it too was found to be within the bounds of Facebook policy.

“There were lots of comments like that in the event,” she says. “People talking about being ‘locked and loaded.’ People asking what types of weapons and people responding to ‘bring everything.’”

The comments could not be verified, as the initial event listing is no longer publicly available.

The Verge

Vapen

Då sidan stängts ned så har det inte varit helt lätt att verifiera innehållet men Facebooks egen rapport avslöjar en del av innehållet:

The internal report seen by BuzzFeed News sheds more light on Facebook’s failure.

“Organizers… advocated for attendees to bring weapons to an event in the event description,” the internal report reads. “There are multiple news articles about our delay in taking down the event.”

One Facebook user who flagged the Kenosha Guard page “for a credible threat of violence” was told “it doesn’t go against one of our specific Community Standards,” according to a screenshot they sent to BuzzFeed News.

Buzzfeed News

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x