blank

En gång i tiden så var många appar för iPad egentligen appar för iPad med en knapp så att du kunde förstora upp appen och dess innehåll. Det är länge sedan och det är nu dags att städa ut alla iOS-appar för iPhone som utger sig för att även fungera för iPad.

Tekniskt så fungerar apparna men praktiskt så är de helt värdelösa – speciellt i en liggande iPad med tangenbord. Då fungerar de inte alls och appar som inte är designade för en enhet, som inte fungerar för en enhet ska inte inte heller sorteras in som att de fungerar eller att de går att använda. Enbart det faktum att du kan starta en app innebär inte att den fungerar eller går att använda.

Ett exempel

Ett exempel – du startar en iPhone-app i din iPad Pro, med liggande skärm och tangentbord. Appen startar, den fungerar men den ligger ned. Den ligger på sidan, eller så har du din iPad fel väg, välj själv. Oavsett vilket – en iOS-app för iPhone fungerar inte i en iPad.

Du får väl vrida på din iPad invänder du – helt riktigt. Detta är ett i-landsproblem och det ”drabbar” de som använder sin iPad liggande. Nu ska tilläggas att Apple själva, tillverkaren marknadsför iPad som din ”nästa dator”. Apple marknadsför iPad med tangentbord, penna och att en iPad är en dator och kan användas som en dator.

Min fråga är då – hur många program har i din dator som är designade för ett stående format?

Kasta ut iPhone-apparna

Lösningen är enkel – kasta ut iPhone-apparna från kategorin. De här inte hemma där av den enkla anledningen att de inte fungerar att använda i en iPad.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här