blank

Ryktena visade sig stämma – nu kommer en större uppdatering av iMac 27-tum, iMac 21,5-tum och iMac Pro.

Den nya modellen har SSD, i alla modeller, en bättre kamera, mikrofon och högtalare och naturligtvis snabbare och vassare processorer.

Apple presenterade idag en stor uppdatering av iMac 27 tum. Det här är Apples kraftfullaste och mest kapabla iMac någonsin med snabbare Intel-processorer med upp till tio kärnor, dubbelt så hög minneskapacitet, nästa generation AMD-grafik, supersnabb ssd-lagring i hela serien med fyra gånger så stor lagringskapacitet, nanotexturglas som tillval vilket gör Retina 5K-skärmen ännu mer imponerande, 1080p FaceTime HD-kamera, högtalare med mer kristallklart ljud och mikrofoner i studiokvalitet. Nya iMac 27 tum levererar den ultimata upplevelsen av stationära datorer som nu är bättre på alla sätt – för kunden som använder sin iMac dagen lång varje dag, den blivande kreatören som vill ha inspiration eller det seriösa proffset som tänjer på gränserna för sin kreativitet. 

– Kunderna förlitar sig nu på Mac mer än någonsin tidigare. Och många av dem behöver den kraftfullaste och mest kapabla iMac vi någonsin har skapat. iMac 27 tum är fullspäckad med nya funktioner till samma pris, med blixtsnabb prestanda, dubbelt så mycket minne, ssd-lagring i hela serien med fyra gånger så mycket utrymme, ännu mer imponerande Retina 5K-skärm, bättre kamera, högtalare med mer kristallklart ljud och mikrofoner av studiokvalitet. Det är den ultimata stationära datorn för att jobba, skapa och kommunicera, säger Apples vd för Mac and iPad Product Marketing Tom Boger.

Jämförelse

Enligt Apple så är den nya modellen, med 10 kärnor, betydligt snabbare än den tidigare modellen med åtta kärnor: 
  • Upp till 65 procent fler pluggar i Logic Pro X.
  • Upp till 40 procent snabbare 8K ProRes-transkodning i Final Cut Pro X.
  • Upp till 35 procent snabbare rendering med Arnold i Autodesk Maya.
  • Upp till 25 procent snabbare byggtid i Xcode.
Även grafikkorten i den nya modellen har uppdaterats – vilket ger ännu bättre prestanda. 

Säkerhetschipp

Den nya modellen iMac har även Apple T2 Security-chippet, Apples egna specialutvecklade andra generationen chip. Lagringsstyrenheten i T2 Security-chippet ger kryptering i realtid för allt som är lagrat i ssd-minnet, så filer och data är i säkert förvar. Och T2-chippet kontrollerar även att mjukvara som läses in under uppstartsprocessen inte har manipulerats, vilket ger iMac 27 tum, och alla Mac-datorer med T2-chippet, den säkraste lagrings- och uppstartsprocessen på en dator.
Priset startar  från 22 975 SEK på apple.com och i Apple Store-appen. Den börjar levereras till kunder och finns i vissa Apple Store-butiker och via vissa Apple-auktoriserade återförsäljare från och med den här veckan. 
De uppdaterade modellerna av 21,5-tums iMac och iMac Pro går att beställa från och med idag till ett pris från 13 995 SEK respektive 57 075 SEK på apple.com och i Apple Store-appen och kommer att finnas i vissa Apple Store-butiker och via vissa Apple-auktoriserade återförsäljare från och med nästa vecka. Teknisk information, tillval för beställningsbyggen samt tillbehör finns på apple.com/se/mac.

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här