blank

Apple har dömts av en domstol i Texas att betala ett skadestånd på 506 miljoner dollar till företaget PanOptis. Apple döms för att ha begått intrång i PanOptis patenträttigheter avseende 4G LTE teknik i iPhone.

Enligt domstolen så har Apple inte kunnat visa eller styra att PanOptis patent inte är gällande eller att Apple inte ska betala några licensavgifter.

The Eastern District of Texas jury said Apple failed to prove any of PanOptis’ challenged patent claims are invalid, and then said Apple willfully infringed the patents. The $506.2 million number is a royalty for past sales, according to the verdict form.

Law360.com

Apple å sin sida kommer att överklaga domen:

“We thank the jury for their time but are disappointed with the verdict and plan to appeal,” Apple said in a statement. “Lawsuits like this by companies who accumulate patents simply to harass the industry only serve to stifle innovation and harm consumers.”

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här