blank

Anthony Levandowski, en av de ledande utvecklarna inom Google (Waymo) när det gäller utveckling av mjukvara för självkörande bilar. När Levandowski lämnade Googles dotterbolag tog han med sig tusentals interna dokument. Nu har han dömts till 18 månaders fängelse.

Anthony Levandowski startade upp ett eget bolag, Otto, som jobbade med att utveckla mjukvara för självkörande lastbilar som sedermera köptes av Uber. Googles Waymo upptäckte stölden av dokument, stämde Levandowski och Uber vilket slutade med en uppgörelse mellan Uber och Google och att Anthony Levandowski sparkades av Uber 2017.

Skadestånd

Levandowski dömdes att betala Google 179 miljoner dollar, förklarade sig själv i personlig konkurs i mars i år. Ett skadestånd som Google nu kräver av Uber.

Reuters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här