blank

Jag har ungefär samma regler i sociala medier som jag har i verkliga livet – energitjuvar som bara sitter och skriver av sig, som aldrig mäktar med ett producera ett enda positivt inlägg tystar jag. De som länkar de så kallade alternativa medierna med sina agendastyrda ”sanningar” tystas också. Har du halkat så långt höger ut att du läser och tror på de här medierna så har du straffat ut dig ur mitt flöde.

Numera blockerar jag sällan, ytterst sällan. Det är mer effektivt att tysta (mute) därför att då sitter gnällskallen där och kverulerar i tron att hen har en publik som lyssnar när det i själva verket är så att få eller ingen lyssnar. Detsamma gäller rasisterna, våldsförespråkarna och de allmänna knäppskallar som ramlar in då och då. De som håller en entonig monolog och som egentligen inte är intresserade av en diskussion eller ett meningsutbyte. De vill ”prata” på oemotsagda och säger du emot dem så kommer in inlärd ramsa om ”åsiktskorridor” och yttrandefrihet.

Likriktar

Tolka nu inte det som att jag likriktar mitt flöde och bara följer sina som tycker som jag själv gör. Långt ifrån. Jag tycker mig ha en bred skara människor som jag följer med alla politiska åsikter. Undantaget är som sagt rasister och andra riktigt duktiga puckon. Vi har absolut ingenting gemensamt och inget att diskutera om heller så då är det bättre att via håller oss ifrån varandra. Dessutom bestämmer jag över mitt flöde, vilka jag vill ”prata” med och vilka jag inte vill lyssna på.

Det senare har de här ärkepuckona svårt att förstå vilket bara ytterligare understryker vilka ärkepuckon de faktiskt är. De kräver att du ska lyssna på dem, utan invändningar.

Svaret

Svaret på frågan är att jag inte har blockerat dig men jag har bestämt mig för att inte lyssna på dig längre.

Så hur här jag själv då?

Enkelspårig, insnöad, nördig och säkerligen tröttsam för de som inte gillar Apple. Jag kräver inte att du ska lyssna på mig heller lika lite som jag kräver att du inte ska komma med invändningar.

Valet är ditt, du styr ditt flöde.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här