blank

Donald Trump Jrs konto på Twitter har frysts i 12 timmar sedan presidentsonen postat en video där det hävdas att ansiktsmasker inte fungerar och är onödiga.

Åtgärden ska ses som en slags bestraffning för att ha spridit desinformation. Donald Trump Jr postade en video som ursprungligen postats på den högerkonservativ webbplatsen Breitbart. I videon framträder en grupp oersomner som säger sig vara läkare och som hävdar att ansiktsmasker inte fungerar och är onödiga. I videon påstås vidare att hydroxychloroquine botar Covid-19. Det gör en serie ovetenskapliga påståenden i videon som delats vidare bland annat av av Donald Trump.

Postade

Donald Trump Jr publicerade videon via sitt konto och det ledde till åtgärder från Twitter. Tidigare spå har Twitter markerat flera av Donald Trumps postade inlägg för att påvisa att de innehåller felaktiga påståenden vilket fått presidenten att vilja utreda huruvida sociala mediatjänster ska åtnjuta lagligt yttrandefrihetsskydd.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x