blank

Ända sedan i mitten av april så har en viktig del av Trump-administrationens arbete med att försöka att förhindra spridningen av Covid-19 handlat om att skylla ifrån sig. New York Times och Washington Post avslöjar, var sig, hur Donald Trump och hans medarbetare hanterar det faktum att över 140 000 amerikaner dött i sviterna av Covid-19.

När det gick upp för Trump-administrationen, i våra, att alla uttalanden om Covid-19 var grovt felaktiga. Alla tecken pekade mot stor, allmän spridning, så inleddes regelbundna möten, varje morgon inne på stabschefen Mark Meadows kontor. Strategin var att se till att flytta ansvaret från Vita Huset och presidenten till de olika delstaterna.

Each morning at 8 as the coronavirus crisis was raging in April, Mark Meadows, the White House chief of staff, convened a small group of aides to steer the administration through what had become a public health, economic and political disaster.

Seated around Mr. Meadows’s conference table and on a couch in his office down the hall from the Oval Office, they saw their immediate role as practical problem solvers. Produce more ventilators. Find more personal protective equipment. Provide more testing.

But their ultimate goal was to shift responsibility for leading the fight against the pandemic from the White House to the states. They referred to this as “state authority handoff,” and it was at the heart of what would become at once a catastrophic policy blunder and an attempt to escape blame for a crisis that had engulfed the country — perhaps one of the greatest failures of presidential leadership in generations.

New York Times

När den federala strategin, i den mån det överhuvudtaget existerade någon annan strategi än att bortförklara, tona ned och ljuga om hotet från Covid-19, så skulle nu ansvaret flyttas över på delstaterna. Strategin var att smita undan ansvar, skriver tidningen. Allt skulle skyllas på delstaterna. det var delstaternas fel att viruset fick den spridning, eller befarades få den spridning vi nu ser.

Strategi

Även Washington Post har granskat Donald Trumps strategi och avslöjar att Vita Huset vill stoppa ett förslag, som flera republikanska senatorer ställt sig bakom, där miljontals dollar skulle användas för tester och för smittspårning.

The Trump administration is trying to block billions of dollars for states to conduct testing and contact tracing in the upcoming coronavirus relief bill, people involved in the talks said Saturday.

The administration is also trying to block billions of dollars that GOP senators want to allocate for the Centers for Disease Control and Prevention, and billions more for the Pentagon and State Department to address the pandemic at home and abroad, the people said.

The administration’s posture has angered some GOP senators, the officials said, and some lawmakers are trying to push back and ensure that the money stays in the bill. The officials, who spoke on condition of anonymity to reveal confidential deliberations, cautioned that the talks were fluid and the numbers were in flux.

Washington Post

Donald Trump har flera gånger sagt, även offentligt att han inte vill se fler tester eftersom det driver upp antalet smittade, statistiken. Uttalanden har sagts vara skämt från Trumps sida men det finns en lång rad mediarapporter inifrån Vita Huset som starkt indikerar att det faktiskt är Trumps uppfattning.

Vita Husets strategi för att försöka att förhindra att tusentals amerikaner skulle dö i Covid-19 var att det inte fanns någon strategi.

De senaste siffrorna från John Hopkins universitet är att 140 119 amerikaner dött.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x