blank

Islanders har samlat hela laget, dragit igång träningen på allvar som ska göra laget slutspelsklart om mindre än två veckor.

Under hela den tid som ligan har varit stängd så har Islanders tränarstab pratat med spelarna regelbundet och varje spelare har haft egna, individuella träningsprogram att jobba på. Några av spelarna har kunnat använda tiden för rehab vilket betyder att Islanders har full trupp, alla friska, alla återställda. Den viktige backen Adam Pelech är tillbaka efter sin skada vilket betyder att Islanders kan mönstra det lag som tog poäng i 17 matcher i rad under den avbrutna säsongen.

Disciplin

Slutspelet som startar den 1 augusti kommer att spelas i en och samma stad, under relativt kort tid vilket ställer nya krav på lagen. Varje enskild spelare måste ta ett större ansvar då speltempot är högre, tätare matcher och mindre tid för att återhämta sig. Tjugofyra lag möts i en serie bäst av fem och då lagen varit klarar en längre tid och alla vet vilka de ska möta så lär lagen ha haft fullt upp med att kartlägga varandra.

Matcherna kommer sedan att spelas inför tomma läktare, ingen publik vilket också kommer att vara annorlunda, mycket annorlunda. Till det kommer att spelarna kommer att vara isolerade från sina familjer. Under flera veckor kommer allt att handla om ishockey vilket ställer helt andra krav på alla i lagen. Träningslägret involverar dessutom bara 30 spelare mot normalt 65-70 spelare. NHL bjuder oftast in ett rätt stort antal spelare för sina camper som hålls i september varje år för att kunna se och utvärdera spelare som kan vara intressanta.

Ilya Sorokin

I diskussionerna runt Islanders så är det målvaktsfrågan som diskuteras mest och om Islanders kommer att kunna skriva kontrakt med KHLs bäste målvakt på senare år, Ilya Sorokin. Den affären kan bli klar nom de närmaste dagarna. Sorokin kan skriva ett rookie-avtal och därmed kan han börja att träna med laget. Här finns ett fönster från måndag till onsdag – den här veckan. Ett fönster då kontraktet måste vara underskrivet.

Florida

New York islanders startar mot Florida Panthers. Två lag som låg just utanför slutspelsplats när ligan stoppades. Islanders med färre matcher spelade hade bara en poäng upp till Carlina och Columbus och en ”wild card” plats i slutspelet. Florida jagade Toronto och tredjeplatsen i Atlantic, tre poäng bakom. Det är två väldigt olika lag där en stark defensiv är Islanders adelsmärke vilket gått ut över offensiven och det viktiga spelet med en man mer, powerplay. Medan Florida har ett solitt PP på över 20 procent så hackar islanders powerplay betänkligt i långa perioder. Lagen möttes tre gången innan säsongen stoppades och lyckades stänga ned Panthers offensiv och släppte aldrig in mer äng två mål vilket är viktigt i en matchserie.

Islanders måste få igång sin offensiv och i Florida så måste målvakten, Sergei Bobrovsky, vara tillbaka i storslag. Bobrovsky skadades i mars i år men ska nu vara tillbaka och klar för spel. När säsongen stoppades så hade Florida två raka segrar medan Islanders hade sju raka förluster vilket också är intressant att notera. Tröskar du igenom vad vadslagningsfirmorna säger så väger det jämt. Detsamma om du ögnar igenom vad olika hockeyexperter tror. Det här är två mycket likvärdiga lag där offensiv ställs mot defensiv – enkelt uttryckt.

Vad jag tror (hoppas på) behöver ni kanske inte fråga om.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här