blank

DigiTimes är en av de asiatiska klickfabrikerna. En nyhetsförmedlare som gissar på allt, som hänvisar till anonyma källor och som även är en gissningsfabrik av stora mått.

Under åren har DigiTimes missat grovt, vid upprepade tillfällen.

DigiTimes hoppar på snart sagt vartenda litet rykte, varenda utandning av uppgifter och vartenda påstående och gör det till en “nyhet”. För att försöka ge sken av att arbeta seriöst så har DigiTimes även en avdelning som kallas DigiTimes Research. Det gör ingenting för trovärdigheten och jag ska inte slöa bort din eller min tid med att räkna upp alla exempel på när DigiTimes hävdat att Apple ska lansera olika produkter.

DigiTimes är notoriskt opålitliga.

Macken

Jo, jag citerar mig själv och krönikan ovan är från 2016.  det har gått fyra år men DigiTimes är inte ett dugg bättre. Det är samma spekulativa gissningar och trots detta så skapar DigiTimes fortfarande nyheter. Fortfarande så berättar nyhetsbloggar och andra medier att uppgifterna ska tas med en nypa salt, ett lastbilslass med salt därför att det är DigiTimes som är källan.

Opålitlig

Hur kan ett seriöst media överhuvudtaget citera en notoriskt opålitlig källa?

Det faktum att nyhetsförmedlarna berättar att det är DigiTimes, att informationen därför ska betraktas med skepsis blir en rundgång ur trovärdighetssynpunkt.

Du kan inte göra en nyhet av uppgifter från en högst osäker källa om du dessutom ser dig tvingad att berätta det – att källan inte går att lita på.

Dumstrut

Den här gången är det iMore som får dumstruten.

DigiTimes: Apple likely to adopt mini-LED for new products launching later this year

Skämmes ta mig fan!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här