blank

Många av de stora webbplatserna spelar in alla dina klick, allt du gör på deras webbplats. Allt spelas in vilket gör det möjligt att analysera ett besök i efterhand ungefär som att stå och kika över besökarens axel.

23 rader kod är allt som behövs för att koppla en webbplats mot exempelvis FullScores tjänst – för att ta ett exempel.

Session replay services have been around for over a decade and are widely used. One service, called FullStory, lists popular sites like Zillow, TeeSpring, and Jane as clients on its website. Another, called LogRocket, boasts Airbnb, Reddit, and CarFax, and a third called Inspectlet lists Shopify, ABC, and eBay among its users. They bill themselves as tools for designing sites that are easy to use and increase desired user behavior, such as buying an item. If many users add items to their cart, but then abandon the purchase at a certain rough part of the checkout process, for instance, the service helps site owners figure out how to change the site’s design to nudge users over the checkout line.

OneZero

Det handlar inte om särskilt dyra tjänster heller. Priserna varierar men du kan köpa upp till 5 000 inspelningar per månad för några hundralappar. Vill du ha praktiskt taget alla besökare inspelade så stiger priset till från en tusenlapp och uppåt.

Grundtanken

Grundtanken ned tjänsterna är att studera hur besökare använder en webbplats. Vad vi klickar på, i vilken ordning om om det finns några delar på webbplatsen som får besökare att lämna och ge upp. Upprepade klick spelas in, snabba musrörelser (frustration?) spelas också in. Så långt är det kanske inga problem men besökarna delar information med en tredje part – inte bara med den webbplats de besöker. Då allt spelas in finns en risk att exempelvis lösenord röjs – om inte alla formulär på en webbplats ställts in korrekt.

OneZero

Ps. Någon sådan här mjukvara finns inte installerad på Macken och jag har inte ens tänkt tanken på att göra det heller. 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här