blank

Roger Stone, mångårig vän och rådgivare till Donald Trump, kommer inte att behöva att av tjäna det fängelsestraff han dömts för efter att ha försökt påverka en gående FBI-utredning, försökt påverka vittnen och ljugit i kongressförhör. Trump har benådat Roger Stone.

Roger Stone dömdes till 40 månaders fängelse för de federala brott han begick under utredningen av Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016. Stone lag i kongressförhör, han försökte påverka vittnen i en pågående utredning och han dömdes även för att ha försökt att påverka utredningen. Samtliga allvarliga federala brott och Roger Stone såg inledningsvis ut att dömas till 7-9 års fängelse – innan det amerikanska Justitiedepartementet och dess chef William Barr la sig i den pågående rättsprocessen och uppmanade domarna att döma Stone till ett avsevärt kortare fängelsestraff. Det ingripandet ledde till att samtliga de fyra domare som handlade fallet hoppade av i protest.

Fängelsestraff

Roger Stone skulle ha inställt sig för att börja att avtjäna sitt fängelsestraff senast den 14 juli men det slipper han nu sedan Donald Trump ingripit och benådat Stone.

BuzzFeed News


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x