blank

KHLs bästa målvakt på senare år, Ilya Sorokin, är klar för New York Islanders. Under måndagen så skrevs kontaktet under och därmed kan Sorokin ansluta till laget och träna med Islanders.

Sorkins kontrakt är ett standardkontrakt för nykomlingar i NHL värt 925 000 dollar per år. Ilya Sorkin kan nu träna med Islanders men han får inte spela i det kommande slutspelet. Där får Islanders fortsätta lita till Thomas Greiss och Semyon Varlamov.

Därmed faller ytterligare en viktig pusselbit på plats i Lou Lamoriellos lagbygge. Värvningen av Varlamov inför årets säsong, då Robin Lehner inte fick nytt kontrakt trots en toppsäsong, indikerade att Lamoriello tänker bygga en framtida utmanare av Stanley Cup-titeln runt ett ryskt målvaktspar. Islanders saknar ett par riktiga toppspelare som tillför framför allt offensiva kvaliteter. Det är det som kan sättas upp på minuskontot. På pluskontot – Islanders har fortfarande ett hyggligt löneutrymme för sådana värvningar och det finns sparkapital i en blivande storspelare – Matthew Barzal.

Aho

Noterbart i övrigt är att Sebastian Aho, tidigare Skellefteå AIK, är uppsatt i laget igen och han har kallats tillbaka för träningslägret. Det betyder att Aho i alla fall har en teoretisk chans att lås sig in i Islanders lag. Sebastian Aho tillhörde poängtoppen bland backarna i farmarligan AHL under den gångna säsongen med 30 poäng på 49 matcher. Den så viktiga statistiken för backar, plus/minus, däremot var inte lika imponerande, -16, men det var få av Bridgeport Sound Tigers backar som nådde plus i den statistiken innan säsongen avbröts.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här