blank

Apple har alltid berättat för omgivningen hur snabb, säker och pålitlig deras egen webbläsare Safari är. Pålitlig stämmer absolut, smidig också men snabb – nja, inte i jämförelse med Brave och Firefox men nu ser det ut som Att Apple är på rätt väg.

Nya Safari, som finns det som kallas för Technology Preview har de nya funktioner som kommer i macOS Big Sur och du kan ladda ned den och testa den eftersom det finns en version även för macOS Catalina.

Big Sur

Den första betaversionen av Big Sur har fått mycket positiva reaktioner av de som testkört den nya, kommande versionen av macOS. Detsamma gäller nya iOS 14 och iPad OS 14. Det är de bästa testversionerna på mycket länge och en tydlig indikation på att Apple inte tänker göra om debaclet med de tidigare versionerna. technical Preview av nya Safari visar också att Apple lagt om kursen, strukturerat om hela sin utvecklingsprocess och hittat tillbaka till rätt spår igen. Nya Safari innehåller inte bara en rad nya, riktigt bra funktioner – det är en snabb webbläsare, igen.

Nya Safari är inte bara snabb utan den renderar webbplatser bättre än tidigare – klart mycket bättre än Brave för att ta ett exempelvis.

blank

Bilden ovan är en rendering av Macken i Safari. Jämför den renderingen med samma webbplats fast med Brave nedan.

blank

Den tunna texten ”magasinet” blöder som synes genom, cirkeln är lite taggig liksom bokstäverna.

Sammantaget så betyder det att webbplatser ser snyggare, renare och bättre ut i nya Safari än de göra i Brave.

Bättre

Nya Safari visar webbplatser bättre, är påtagligt mycket snabbare än föregående version och det gör det till en klasser bättre webbläsare. Ytterligare ett tydligt tecken på att Apple nu är på väg att återupprätta iOS, iPadOs och macOS goda rykte.

 

Ps. Jo, jag har bytt webbläsare, igen.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här