blank

Över 12000 medlemmar av U.S. National Academy of Sciences – forskare och vetenskapsmän/kvinnor har skrivit under ett öppet brev riktat till Vita Huset och till Donald Trump. Brevet är en protest mot det alltmer ovetenskapliga sättet att hantera klimatkrisen och Trumps beslut att lämna Parisöverenskommelsen.

Det här är alltså experter, i högsta grad, som varnar för att den nuvarande administrationen fattar beslut baserade på åsikter, inte på fakta och beprövad vetenskap:

Scientific evidence and research should be an important component of policymaking. We therefore call on the Federal Government to maintain scientific content on publicly accessible websites, to appoint qualified personnel to positions requiring scientific expertise, to cease censorship and intimidation of Government scientists, and to reverse the decision to withdraw the United States from the Paris Agreement.

Scientists for Science-Based Policy

Växer

Listan av underskrifter växer hela tiden och bland namnen finns en lång rad av världsledande experter, professorer vid de stora amerikanska universiteten .- Harvard, Stanford, Cornell och Yale. Här finns även experter knutna till sjukhus och experter utanför USA.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här