blank

DuckDuckGo har samlat in data om vilka webbplatser användare besöker för att kunna skicka ut det som kallas fav ikoner – ikoner knutan till en viss webbplats. Även om DuckDuckGo inte skickat någon information vidare så rimmar det illa med söktjänstens eget regelverk.

Många webbplatser har en favorit ikon, en liten ikon som visas i adressfältet och på tabben i webbläsaren. Denna lilla kon skickas från DuckDuckGo, inte från den aktuella webbplatsen:

These favicons are requested from our servers rather than from websites directly, because it can be surprisingly complicated to locate a favicon for a website — they can be stored in a variety of locations and in a variety of formats.

Därmed måste DuckDuckGo lagra vilka webbplatser som en användare har besökt – vilket stämmer illa med DuckDuckGos eget regelverk.

DuckDuckGo regerade omedelbart och lovar nu att komma med en uppdatering där data inte ska samlas in längre.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här