blank

Nya siffror visar på en viktig skillnad mellan Google Play och App Store – de pengar du tjänar som utvecklare. App Store är avsevärt mycket större när det handlar om att köpa appar, köpa prenumerationer och uppdateringar. I pengar så är App Store nära dubbelt så stor som Google Play.

Det handlar alltså om de pengar vi spenderar i de två butikerna. Hur många appar som vi köper, abonnemang, prenumerationer och tjänster. Pengar som i slutändan slutar hos utvecklarna.

Beräkningar gjorda av analysföretaget Sensor Tower säger att vi köper alltmer via de här två butikerna. Under första halvan av 2020 så ska det handla om 50.1 miljarder dollar vilket är 23.4 procent mer än samma period förra året.

blank

Dubbelt så stor

Siffrorna för App Store uppger Sensor Tower ligger på 32.8 miljarder dollar vilket kan jämföras med Google Play som beräknas till 17.3 miljarder dollar. Det betyder att App Store är nära dubbelt så stor som Google Play – räknar (beräknat) i penggar.

Kom då ihåg att Android har en betydligt större marknadsandel – enkelt omräknat så handlar det om 80-20  där Google och Android har runt 80 procent av marknaden. Trots denna stora skillnad i storlek så är det i App Store som det handlas och det är i App Store som utvecklare har störst möjlighet att hämta igen den tid (pengar) som de har investerat


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här